Základní filtry
Nástroj
Hudební sloh
Klíčové slovo
Vydání
Výuka hry a nácvik
Jazyk
Obtížnost

Dětský a mládežnický sbor - noty a učebnice

Světský dětský sborový zpěv má své kořeny v 19. století a vznikl ze snah přinést hudbu do škol.

Chlapecký sbor má však své počátky již ve středověku. Chlapci a kastráti byli využíváni zejména v chrámech, kde byl ženský zpěv až do 19. století zakázán. Dnešní chlapecké sbory jsou tradičně spojeny spíše s církevní hudbou.

V opeře si na své přijdou i děti. Většina velkých operních domů má svůj vlastní dětský sbor, který je využíván v dílech jako jsou např. Carmen nebo Tosca.

Vyberte si z následujících oblastí sborového zpěvu:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika