Marcel Dupré (1886 – 1971)

Variations Sur un Noel op. 20

pro velké varhany

M. Dupré: Variations Sur un Noel op.20, Org (0)M. Dupré: Variations Sur un Noel op.20, Org (1)M. Dupré: Variations Sur un Noel op.20, Org (2)
Obsazenívarhany
VydáníNoty
Číslo položky100739
Autor / skladatelMarcel Dupré
Obtížnostnáročná
Obsah25 stran(y); 23 × 31 cm
Rok vydání2002
Vydavatel / výrobceAlphonse Leduc Éditions Musicales
Výrobní čísloAL 16626
ISMN9790046166266

Popis

Francouzský varhaník a skladatel Marcel Dupré (1886-1971) je připomínán také jako významný pedagog. Dupré studoval na pařížské konzervatoři u Louise Vierna a Charlese-Marie Widora, kde získal ceny za klavír, varhany a fugu a také Grand Prix de Rome. Byl slavným varhanním virtuosem a uměl nazpaměť zahrát kompletní díla J. S. Bacha, která pro tento nástroj složil.

Dupré op. 20, Variace na vánoční koledu pro varhany, složil v roce 1922. Je založena na staré vánoční písni (Pastorale) d moll. Jednotlivé variace vzájemně kontrastují tonalitou, rytmem, barvou a harmonií. Duprého skladby a didaktické práce jsou pro varhaníky důležité i dnes a jeho Variace na vánoční koledu nejsou výjimkou.

24,10  €
vč. DPH, plus poštovné
Dodací lhůta: 3–6 pracovní dny (Česká republika)
přidej do seznamu oblíbených položek
Naposledy zobrazené
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika