Vítězslava Kaprálová (1915 – 1940)

Vánoční preludium

Placeholder image
Obsazenísymfonický orchestr
VydáníPartitura
Číslo položky1015100
Autor / skladatelVítězslava Kaprálová
Rok vydání2016
Vydavatel / výrobceMusica Mundana
Výrobní čísloMMM R 22/01

Popis

Vánoční preludium Vítězslavy Kaprálové představuje dvě a půl minuty svěžího dívčího úsměvu v podobě komorní hudby. Kratičký celek působí úžasně jemným a prchavým dojmem jako mírně rozostřená fotografie vánoční zasněžené krajiny.

Průzračný pastýřský motiv v barvě horny s hobojem je zabalený do zamlžené krajky drobných smyčcových šestnáctin oscilujících v obou modech dur i moll současně. Barva harfy s klavírem, která přes smyčce občas prosvítá, nutně vyvolá asociaci s instrumentací skladatelčina vzoru - s Bohuslavem Martinů, stejně jako radostné vysvitnutí čistého durového souzvuku z jemně disonantního přediva.

obsazení: 2fl, 2ob, cor, trp, arp, pfte, archi

24,60  €
vč. DPH, plus poštovné
Dodací lhůta: 3–6 pracovní dny (Česká republika)
přidej do seznamu oblíbených položek
Naposledy zobrazené
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika