Gideon Klein (1919 – 1945)

Sonáta / Krajina

Bärenreiter Urtext

G. Klein: Sonate / Landschaft, KlavErz (Part) (0)G. Klein: Sonate / Landschaft, KlavErz (Part) (1)G. Klein: Sonate / Landschaft, KlavErz (Part) (2)
Obsazeníklavír, vypravěč
VydáníPartitura (Urtext)
Číslo položky1534637
Autor / skladatelGideon Klein
EditorOndřej Pivoda
Obtížnostnáročná
Jazykyčesky, německy, anglicky
Obsah19 stran(y); 31 × 24,3 cm
Rok vydání2022
Vydavatel / výrobceBärenreiter
Výrobní čísloBA 9580
ISMN9790260109261

Popis

Mimořádně nadaný skladatel a klavírista Gideon Klein (1919-1945) byl ve svých 25 letech zavražděn v koncentračním táboře Fürstengrube. Jedním z nepopiratelných vrcholů jeho malého skladatelského odkazu je jeho Sonáta pro klavír. Její tři části vznikly v roce 1943 v koncentračním táboře Terezín v opačném pořadí; ze zamýšlené čtvrté části se dochoval pouze třítaktový náčrt.

První urtextové vydání sonáty je v tomto sešitě rozšířeno o dosud nepublikovaný krátký melodram "Krajina" (v literatuře dosud pod názvem "Topol" / "Pappel"), v němž může klavírista v případě potřeby převzít i recitační part. Krátce po absolvování konzervatoře zkomponoval Klein v červenci 1939 tuto úpravu stejnojmenné básně Viléma Závady (1905-1982) ve stylu volné atonality.

Obsah

  • Vilém Závada: Krajina / Landscape / Landschaft
  • Sonáta pro klavír / Sonata for Piano / Sonate für Klavier
  • Allegro con fuoco
  • Adagio
  • Allegro vivace
  • Krajina / Landscape / Landschaft
13,10  €
vč. DPH, plus poštovné
Dodací lhůta: 3–6 pracovní dny (Česká republika)
přidej do seznamu oblíbených položek
Naposledy zobrazené
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika