Giacomo Puccini (1858 – 1924)

Piccolo Tango

G. Puccini: Piccolo Tango , Klav (EA) (0)G. Puccini: Piccolo Tango , Klav (EA) (1)
Obsazení:
klavír
Vydání:
Samostatné vydání
Číslo položky:
553349
Autor / skladatel:
Editor:
Birtel, Wolfgang
Obsah:
4 stran(y)
Rok vydání:
2009
Vydavatel / výrobce:
Výrobní číslo:
ED0 9854
ISMN:
9790001158237

Popis

A tango written by Giacomo Puccini? Indeed! In 1942 'Piccolo Tango' by the Italian opera composer was published by an American music publisher. The question as to whether it was actually composed by Puccini has not been confirmed - but the heirs had the work protected by copyright, thus confirming Puccini's authorship. In the years 1907 and 1910 the composer took one trip each to the United States. It might be possible that Puccini wrote the little tango on that occasion, thus showing his reverence to the host country with bold jazzy harmonies. And he was not the only classical composer who dared to take an excursion into the realm of entertaining music, for even fellow composers such as Igor Stravinsky or Kurt Weill, Erwin Schulhoff or Isaac Albéniz were tempted to compose a tango too.

K vkládání videoobsahu používáme YouTube. Tato služba Google má své vlastní soubory cookie a může shromažďovat údaje o vaší aktivitě. Více informací naleznete v prohlášení o ochraně údajů poskytovatele. K zobrazení videí na YouTube potřebujeme váš souhlas:

Zobrazit obsah YouTube
5,80  €
vč. DPH, plus poštovné
Dodací lhůta: 3–6 pracovní dny (Česká republika)
přidej do seznamu oblíbených položek
Naposledy zobrazené
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika