Základní filtry
Nástroj
Hudební sloh
Klíčové slovo
Vydání
Výuka hry a nácvik
Jazyk
Obtížnost

Německá sborová hudba – noty

Sborový zpěv má v Německu dlouhou tradici. Německou pěveckou kulturu tvoří řada profesionálních a tisíce amatérských a zájmových sborů. Na této stránce vám nabízíme všechny noty na sborové skladby německých autorů od baroka po současnost!
Přehled skladatelů a další odkazy na sborové noty z Německa naleznete zde.

Rozmanitost německé sborové scény

Německo s více než 80 operními a 7 rozhlasovými sbory nabízí mezinárodně nepřekonatelnou nabídku pracovních míst pro profesionální sborové zpěváky. V renomovaných chlapeckých a dívčích sborech, jako jsou Thomanerchor Leipzig, Regensburger Domspatzen, Mädchenchor Berlin a mnoho dalších, získávají děti již od útlého věku kvalitní pěveckou průpravu. Jen samotné Německé sdružení pěveckých sborů (Deutscher Chorverband) čítá asi milion zpěváků v 15 000 dětských, mládežnických, mužských, ženských, smíšených, chrámových nebo popových sborech.

Prohlédněte si také německé sborové skladby ke stažení ve formátu PDF.

Sborová hudba z Německa podle uměleckého stylu:

Německá sborová hudba období baroka:

Německá sborová hudba období klasicismu:

Německá sborová hudba období romantismu:

Moderní německá sborová hudba:

Populární německá sborová hudba:

Moderní německá chrámová hudba pro sbor:

Populární sborové skladby z Německa a Evropy:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Obchod s hudebninami – objednání a nákup notového materiálnu online.

Váš specialista na noty všeho druhu. Online obchod s notami, hudebninami a stahohovatelným audiomateriálem, knihami, hudebními stojany, pultovými lampami a dalším příslušenstvím.

Pro zemi Celosvětově existuje samostatná webová stránka Stretta. Pokud má být vaše objednávka doručena do této země, můžete se na tuto stránku přepnout, aby se správně zobrazily dodací lhůty a přepravní podmínky. Váš nákupní košík a zákaznický účet zůstávají zachovány.

cs-netPřejít na Stretta Music Celosvětověcs-czZůstat na Stretta Music Česká republika